ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2019

Αριστεία Επιχειρηματικότητας 2019
25 Νοεμβρίου 2019
Πρόσκληση στην κοπή της πίτας 2020
31 Ιανουαρίου 2020
Show all

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ  Ο.Σ.ΜΟ.Σ.Α. «Ο ΙΚΑΡΟΣ» Συν. Π.Ε.

Έδρα: Δ. Σούτσου 40 Αμπελόκηποι  Τ.Κ. 11521 3ος όροφος Tηλ. 2106464803, φαξ 2106439306  www.osmosa.gr  email: info@osmosa.gr  ΑΦΜ 090172469

Τρ. Λογαρ. μελών ΕΤΕ  GR190 1100 4000 000 040 48301 990 (κατάθεσης εισφ. & συνδρ)

Τρ. Λογ. Προγρ. Καρύστου ΕΤΕ GR600 1100 4000 000 040 48291 746

Tρ. Λογ. Κατάθεσης δόσεων δανείων ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR440 1717 69000 6769 11577 5042

 

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ  Ο.Σ.ΜΟ.Σ.Α. «Ο ΙΚΑΡΟΣ» ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.

Διαχείριση Ακινήτων – Αναπτυξιακά Προγράμματα ΑΡ. ΓΕΜΗ 148481501000

Έδρα: Γλάδστωνος 3 Αθήνα  Τ.Κ. 10677 (Στοά Φέξη) 8ος όροφος Tηλ. 2103808961, 2106464803, φαξ 2106439306  www.ikarosmike.gr  email: info@ikarosmike.gr  ΑΦΜ 801074560

Tρ. Λογ. Κατάθεσης εισφορών – αγορών ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR79 0171 5580 0065 5814 4818 523

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΙΚΑΡΟΥ Συν. Π.Ε.

Έδρα: Κάρυστος / Μπούρος – Λουτράκια  Τ.Κ. 34001  2106464803, φαξ 2106439306  www.ikarosmike.gr  email: info@ikarosmike.gr  ΑΦΜ …………………………………………………………

Tρ. Λογ. Κατάθεσης εισφορών  ΕΤΕ  GR190 1100 4000 000 040 48093 001

 

GO TRUCK GREEN ENERGY SERVICES IKE

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΗΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΠΡΪΟΝΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ. 150531703000 με συμμετοχή του ΟΣΜΟΣΑ Ο ΙΚΑΡΟΣ Μ.ΙΚΕ  

Έδρα: Πέτρου Ράλλη  54 και Λεωφ. Κηφισσού και Σαλαμινίας

 

2019 Διεθνής Αναγνώριση για τη Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία C2E για τρία έργα  του συνεταιρισμού που παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο καινοτομίας με πολύ μεγάλη εστίαση σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και αειφορίας. ΕFQM – Committed to Excellence 2019

Έργο Νο.1: Αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Οδικού Φωτισμού μειωμένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με τοποθέτηση λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής

Έργο Νο. 2: Πρότυπος Τρόπος Ταχείας Δόμησης Κατοικιών Χαμηλού Κόστους με Πασσάλους και Πλαστικά ΠΑΝΕΛΣ.

Έργο Νο. 3 : Διαχείριση Υδάτινων Πόρων

 

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2019

             Αγαπητά Μέλη του Ικάρου,

Με αφορμή την έλευση του 2020 σας ευχόμαστε υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επιτυχίες στον επαγγελματικό τομέα και παραθέτουμε συνοπτική γενική ενημέρωση, απευθυνόμενοι σε ολόκληρη την αεροπορική οικογένεια με σκοπό να γνωστοποιήσουμε τις δράσεις μας και να προσελκύσουμε και νέα μέλη.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά του συνεταιρισμού, παρά την διακοπή συνεργασίας μας με το ΜΤΑ, ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά υπό την εποπτεία του ορκωτού λογιστή και αναμένεται τελική απάντηση από το ΥΕΘΑ για την επαναφορά ή μη του καθεστώτος συνεργασίας του Ικάρου με το ΜΤΑ, σε ότι αφορά την παρακράτηση εισφορών και συνδρομών των αποστράτων μελών μας από το μέρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον ΟΛΚΑ και ευχαριστούμε για αυτό την Ηγεσία της Π.Α. Στο μεσοδιάστημα παρακαλούμε όλα τα μέλη να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σχετική Υ.Δ. και να καταθέσουν για 2019 και 2020 την εισφορά και την συνδρομή τους (συνολικά 30ετησίως στο λογαριασμό των μελών).

Σε ότι αφορά τα οικιστικά προγράμματα σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Eξαμήλια Κορινθίας: Μετά από συζήτηση με μέλη μας και αρχική εξέταση του θέματος, ο ΙΚΑΡΟΣ δύναται να αναλάβει δράση εξάλειψης τοπικών αναγκών κυρίως ύδρευσης και εξωραϊσμού. Τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την λήψη σχετικού αιτήματος υπογεγραμμένο από όλους τους οικοπεδούχους – μέλη μας της περιοχής.
  2. Πρόγραμμα Μηλιών. Σε συνεργασία με ορισμένους οικοπεδούχους – μέλη μας και την τοπική δημοτική αρχή στη συνέχεια, εντοπίσθηκαν ορισμένα οροθετικά προβλήματα των οικοπέδων σε σχέση με τα αρχικά σχέδια κατάτμησης της περιοχής και αυτά των συμβολαίων, καθώς και η απαίτηση έναρξης έργων υποδομής. Εντός του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των ενδιαφερομένων για αγορά οικοπέδων από τον συνεταιρισμό στην περιοχή έναντι 8.500€ με δάνειο από τον Ίκαρο, και παράλληλα θα δρομολογηθεί, μετά από αυτοψία, η επίλυση των ανακυψάντων προβλημάτων καθώς και η υδροδότηση των οικοπέδων ως πρώτη δράση εμπλοκής του Ικάρου στην περιοχή. Βασική προϋπόθεση είναι η συμφωνία όλων των μελών μας στην ανάληψη εκ μέρους μας της πρωτοβουλίας.
  3. Πρόγραμμα Καρύστου. Δυστυχώς παρά την υφιστάμενη νομοθεσία και την κατ΄ αρχή θετική θέση του Δήμου Καρύστου, μας γνωστοποιήθηκε μετά από σχετικό γραπτό αίτημα, ότι τουλάχιστον για τα δύο επόμενα έτη, οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν την ένταξη του οικισμού μας και επίσημα στο Δήμο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις δήμου – δημοτών. Κατόπιν αυτού ο Ίκαρος οφείλει να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του για το 2019 ώστε να καλυφθούν από αυτόν τα έξοδα συντήρησης των υποδομών, και να εκδώσει αντίστοιχο για τα δύο επόμενα χρόνια, επιβαρύνοντας ανάλογα τους οικοπεδούχους. Το ποσό συμπεριλαμβανομένων και των έργων στο παραλιακό θα είναι  100€ άπαξ ανά μεριδιούχο. Τελική απόφαση θα ληφθεί στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των οικοπεδούχων που προγραμματίζεται να γίνει στις 29 Μαρτίου 2020. Την ίδια ημέρα θα εγκριθεί και ο κανονισμός λειτουργίας και εκμετάλλευσης του παραλιακού ώστε στη συνέχεια βάσει του κανονισμού να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομών και να ενοικιασθεί ώστε με τα έσοδα να καλύπτονται οι ετήσιες ανάγκες συντήρησης του οικισμού και να μην επιβαρύνονται οι οικοπεδούχοι.  
  4. Νέο Πρόγραμμα: Ο Ίκαρος είναι σε φάση αρχικής διερεύνησης συνεργασίας με τον ΟΣΜΑΝ για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΠΝ της Κορακιάς, (παραθαλάσσια έκταση κοντά στο Ναύπλιο). Αν ευοδωθούν οι συζητήσεις, τελική απόφαση θα ληφθεί το Φεβρουάριο κατά την ΓΣ των μελών μας.

Πέραν των ανωτέρω, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύντομα θα λάβουν ένα ενημερωτικό φάκελο με  πολλά θέματα και επεξηγήσεις για ορισμένες δράσεις μας που απαιτούν προσωπική συμμετοχή των οικοπεδούχων Καρύστου. Μεταξύ των ενημερωτικών θα περιλαμβάνονται και τα αποδεικτικά ολοκλήρωσης του κτηματολογίου για την Κάρυστο και της Μηλιές, για όσους φυσικά αποτάθηκαν στον Ίκαρο για την καταχώρηση. Επίσης  θα πρέπει να συμπληρώσουν και να μας αποστείλουν από μία Υ.Δ. για συμμετοχή ή μη στην ενεργειακή κοινότητα του οικισμού μας με την αγορά ανάλογου μερίσματος και μία Υ.Δ. συμφωνίας ανάθεσης στην ΙΚΑΡΟ Μ.ΙΚΕ της διαχείρισης του παραλιακού κτήματος επ ωφελεία των 850 μεριδιούχων και κάλυψης των λειτουργικών – εξωραϊστικών εξόδων των επομένων ετών, ώστε ο οικισμός να αποκτήσει οικονομική αυτοδυναμία για ορισμένες καθημερινές ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας του. Τέλος θα λάβουν όλα μας τα μέλη και ένα  ερωτηματολόγιο, δεδομένης της υποχρέωσης του Ικάρου να λαμβάνει υπόψη όλες τις γνώμες των μελών του και όχι μόνο όσων παραβρίσκονται σε Γ.Σ.

Όλα τα ανωτέρω είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας του συνεταιρισμού, ο οποίος  τον Νοέμβριο του 2019 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Πιστοποίησης Επιχειρηματικής Αριστείας (Level Of Excellence) EFQM από την ΕΕΔΕ, έλαβε την Ευρωπαϊκή διάκριση που αποτελεί μοναδικό επίτευγμα για συνεταιρισμό στο χώρο των Βαλκανίων.

Ενημερώνουμε επίσης τα μέλη μας ότι είμαστε ο πρώτος στη χώρα οικιστικός οργανισμός παροχής υπηρεσιών με ΙSO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 22000:2005, (ποιότητα – περιβάλλον – υγιεινή) στο πλαίσιο της προετοιμασίας των  οικισμών Αετού Καρύστου και Μηλιών για να ικανοποιούν πλήρως της Ευρωπαϊκές προδιαγραφές του 2025 για τους οικολογικούς οικισμούς με ενεργειακές κατοικίες και προστασία του περιβάλλοντος.

Για το λόγο αυτό στις 26 Σεπτεμβρίου έγιναν επίσημα και τα εγκαίνια των υποδομών του  ICARUS SMART CLEΑN ENERGY VILLAGE, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΓΣ,  και δρομολογήθηκαν 10 προγράμματα (λεπτομέρειες στο www.osmosa.gr), στο πλαίσιο των πράσινων καινοτομιών με δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης ορισμένων από αυτές, (πέραν του πεδίου Π/Γ ελικοπτέρων, καθώς και αντισταθμιστικά οφέλη από παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τρίτους σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και πράσινης ενέργειας. Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, Ο Δασάρχης, η Δημοτική αρχή, εκπρόσωποι του κ Α/ΓΕΑ και της ΕΑΑΑ Αθηνών και Ν. Ευβοίας και λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι καθώς και οικοπεδούχοι. Την κορδέλα έκοψε η κυρία Μαrshat Onyango Obama, CEO ΤΟΥ του Ιδρύματος  MAMA SHARA OBAMΑ Children Foundation, συγγενής του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ και υπεγράφη σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας και προσφοράς στα παιδιά της Αφρικής από την Water for People and Peace που δώρισε και στον ΙΚΑΡΟ το πρώτο φίλτρο πόσιμου νερού. Αξιοσημείωτο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της εκδήλωσης καλύφθηκε από σπόνσορες – συνεργάτιδες με τον Ίκαρο εταιρείες.  

Παράλληλα παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρωμένη πρόταση ανακύκλωσης των μη ανακυκλούμενων πλαστικών με πιλοτική εφαρμογή στην Κάρυστο και τα νησιά το Αιγαίου. Δείγμα αυτής της πρότασης ήταν ο οικίσκος που στήθηκε για το σκοπό αυτό στην είσοδο του οικισμού, κατασκευασμένος από μη ανακυκλώσιμα – ανακυκλωμένα πλαστικά σκουπίδια.  Η πρόταση αυτή, προϊόν συνεργασίας του ΙΚΑΡΟΥ με το Σουηδικό Ινστιτούτο κυκλικής οικονομίας της  Upsala παρουσιάσθηκε με προτροπή του υπουργείου ανάπτυξης και στα Υπουργεία Ενέργειας και Προστασίας του πολίτη τις αμέσως επόμενες ημέρες της τελετής. Το κύριο προϊόν αυτής της πρότασης θα είναι η πλαστική σανίδα που προτείνεται να αντικαταστήσει κατασκευαστικά τα OSB, τις μελαμίνες και τα MDF σε συνδυασμό με καινοτόμο μέθοδο κατασκευής ενεργειακών κατοικιών χαμηλού κόστους. Λεπτομέρειες επιδείχθηκαν στους επισκέπτες των εγκαινίων. Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό είναι αναρτημένα στον ιστότοπο του Ικάρου.

Το συνολικό πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης του σύγχρονου οικολογικού οικισμού μας στην Κάρυστο, παρουσιάσθηκε μετά από πρόσκληση των κυβερνητικών αρχών της Κίνας και της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, (Co-organizers) από τον πρόεδρο του Ικάρου στο International Forum on Ecological Civilization στο Jinan city , Shangdong Province , China στις 30 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου με κάλυψη όλων των εξόδων από την κυβέρνηση της Κίνας. Απώτερος στόχος ήταν η συμπλήρωση και υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου υποψηφιότητας επιδότησης – βράβευσης σε σχετικά υπό αναγγελία νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και την οικολογική ανάπτυξη.   

Κλείνοντας την ενημέρωση, κάνουμε έκλυση στα εν ενεργεία και γενικά στα νεότερα μέλη μας να διαθέσουν λίγο από ον χρόνο τους και να μας βοηθήσουν επικουρικά στις νέες δράσεις, σε όση έκταση είναι δυνατό, (ανάπτυξη ενεργειακών πάρκων, ανάπτυξη θεματικού πάρκου, μεταφορά του αφους ΒUΚ-11 από το Ελληνικό στην παραλία της Καρύστου, κλπ), όχι μόνο επειδή αυτές ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και διαδικασίες οι οποίες δεν είναι εύκολα κατανοητές από τους παλαιότερους, αλλά επειδή απαιτείται εκτεταμένη συλλογική συμμετοχή σε πολλές περιπτώσεις εντός και εκτός της χώρας στους επόμενους μήνες, (με παροχή των προβλεπόμενων πιστοποιητικών συμμετοχής σε πράσινες καινοτομίες), ώστε ο ΙΚΑΡΟΣ να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της προσφοράς στο συνάνθρωπο και τα μέλη του και της προστασίας του πλανήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα αναμενόμενα ευρύτερα οφέλη.

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι του Ικάρου,

Εκ μέρους του ΔΣ του Ικάρου σας ευχόμαστε καλή χρονιά και ραντεβού στις επόμενες εκδηλώσεις που ακολουθούν .

   Εκ μέρους του ΔΣ

Δρ Γ. Γερούλης Απτχος (Ι) ε.α.

Πρόεδρος  του ΙΚΑΡΟΥ Συν Π.Ε.